Zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse, een natuurlijke bescherming.

Zout of natriumchloride is een natuurlijk element dat iedereen kent, maar de eigenschappen ervan toegepast om water te desinfecteren zijn minder bekend. In combinatie met een elektrolyseapparaat en in een zeer lage concentratie toegevoegd aan het water, wordt zout gebruikt om een continu desinfectiemiddel te genereren, dankzij het mechanisme van zoutelektrolyse. Geen voortdurende en tijdrovende manuele toevoeging van desinfectiemiddelen meer. Nu kunt u genieten van schoon water en in alle comfort zwemmen.

Niet alleen efficiënt, maar ook comfortabel.

Het elektrolyseapparaat is een uitstekend middel om bacteriën en virussen te vernietigen en te voorkomen dat deze zich ontwikkelen. Het water stroomt tussen twee elektroden die van elektriciteit worden voorzien, waardoor de structuur van het zoute water wordt gewijzigd. Er verschijnt dan een nieuw element: vrij chloor. Dit desinfectiemiddel vernietigt de micro-organismen en vormt vervolgens onder invloed van de zonnestralen weer zout. De zoutconcentratie in zwembadwater is tot 10 keer lager dan in zeewater en dus niet waarneembaar. De cyclus wordt voortdurend vernieuwd, zodat de hoeveelheid chloor voortdurend wordt geregenereerd. Het water blijft zacht, reukloos en irriteert de ogen en de huid niet.

schema_nl

Stérilor ontwerpt en PRODUCEERT sinds 1985 waterbehandelingsapparatuur die is aangepast aan de behoeften van elke gebruiker.

Als vertrouwd merk stelt Stérilor zijn expertise op het gebied van waterbehandeling ten dienste van zijn klanten door hen innoverende, doeltreffende, natuurlijke, betrouwbare... en eenvoudige oplossingen aan te bieden.

Ontdek meer